Prošla godina za firmu Euro Dam-Jas bila je jedna od najuspješnijih godina do sada. Pandemija je dijelom uticala na poslovanje, ali je potražnja za robom i uslugama koje ova firma nudi i dalje bila velikog intenziteta, pišu Poslovne novine.

„Prihod 2021. godine, zaključno sa augustom, je veći za 50 posto u odnosu na isti period prošle godine. Prošla godina bila je karakterisana većim restrikcijama i problemima zbog pandemije, tako da se na tržištu osjeti povećana potražnja. Tržište teži tome da se vrati u normalno stanje, ali postepeno”, kazao je za Poslovne novine Damir Mujkić, direktor firme.

Firma Euro Dam-Jas sa sjedištem u Lukavcu registrovana je 2005. godine i bavi se prvenstveno veleprodajom i maloprodajom guma za građevinsku mehanizaciju, kamione, autobuse, laka dostavna vozila i kompletan putnički asortiman. Pored guma, u veleprodaji i maloprodaji nude i kompletan asortiman ulja i maziva za industriju i putnička/teretna vozila.

„Posjedujemo direktne ugovore sa svjetskim proizvođačima Michelin, Bridgestone, Pirelli, Olma i Davanti. Pored guma iz grupacije Michelin, u našoj ponudi imamo i gume proizvođača Dunlop, Continenatal, Good Year i Matador. Poslujemo po cijeloj Bosni i Hercegovini, pokrivamo svaki dio države, sa manjim udjelom izvoza u susjedne zemlje”, kazao je Mujkić.

Kao najveće finansijske projekte koje su do sada radili Mujkić ističe ugovore sa javnim preduzećima poput rudnika i transportnih kompanija.

Prošle godine firma Euro Dam-Jas bila je drugoplasirana po prihodu u djelatnosti, a kako kaže Mujkić, takav rezultat zahvaljuju redovnom i tačnom planiranju, praćenju i osluškivanju tržišta.

„Plan nam je da u narednom periodu stabilizujemo trenutne pozicije na tržištu. U 2021. godini planirana je nova poslovna investicija od dva miliona KM na glavnom magistralnom putu Tuzla – Doboj, od čega je jedan milion već investiran. Dugoročno želimo nastaviti istim tempom kao prethodnih 16 godina”, zaključio je Mujkić.

Cilj ove firme je da ostvari prepoznatljivost na tržištu po kvalitetnoj usluzi i kvalitetu proizvoda koji nudi. Poslovna politika firme zasniva se na međusobnom povjerenju i stalnom unapređenju, kao i na ostvarivanju potpunog i beskompromisnog zadovoljstva klijenata koji posluju s njima.